2017

PROJECTE “FEM BARRI” (2017):

1.- Nomene projecte: Fem barri.

2.- Administració pública que concedeix la subvenció: Ajuntament València.

3.- Convocatòria: Subvencions a entitats ciutadanes per al desenvolupament de projectes de participació ciutadana dirigides al foment de l’associacionisme. Any 2017.

4.- Import: 2.421,11 €.

5.- Data inici i finalització: maig-desembre de 2017.

6.- Breu explicació: El projecte consisteix a promoure la participació i l’apoderament dels veïns i veïnes del districte de Patraix, desenvolupant estratègies per a facilitar la participació ciutadana dins de les associacions, sensibilitzant a la ciutadania de la importància de les mateixes i creant sinergies entre elles.

Per a això els nostres associats i associades han fet un mapa del districte de Patraix per a conéixer el teixit associatiu i posteriorment realitzar una Jornada de trobada entre les associacions del barri que han respost a la nostra invitació.

Es realitzen també diferents xarrades a càrrec d’especialistes en les matèries tractades: “Transparència pública i participació”, “Participació ciutadana, subvencions i participació digital”, “La teua associació: coneixement, implicació, participació” i “Tècniques de participació”.

S’imparteixen diversos tallers d’informàtica: Internet, seguretat i ofimàtica. Així com un altre sobre Micro masclismes.

També realitzem xarrades-debat: “Drets humans a l’Argentina”, “El laberint: Espanya-Catalunya”.

Fem un repàs de la història del nostre barri: la seua fundació, desenvolupament i costums, aprofundint en els problemes socials, d’urbanisme i futur mitjançant una presentació visual titulada “Un viatge per Patraix: passat, present i futur”.

Al llarg de l’any projectem en cinema fòrums cinc pel·lícules amb el consegüent debat posterior.

Finalment, celebrem un menjar popular de germanor entre tots els membres de la nostra associació i els veïns i veïnes que han participat en aquest projecte.